Attractieparken


Disneyland Paris

Disneyland Resort Paris is een themapark- en recreatiecomplex in Marne-la-Vallée, ongeveer 32 kilometer ten oosten van Parijs. Het is het tweede Disney resort buiten de Verenigde Staten (voorgegaan door Tokyo Disney Resort) en nadien gevolgd door Disneyland Hong Kong. Met 170 miljoen bezoekers in 15 jaar is het de grootste toeristenattracties van Europa. Het complex wordt beheerd door Euro Disney S.C.A., dat voor 39,8% in het bezit is van The Walt Disney Company.

 

Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney met als enige park Euro Disneyland (het huidige Disneyland park). In 2002 opende het tweede park Walt Disney Studios park. Hiermee veranderde ook de naam in Disneyland Resort Paris.

 

De opkomst voor Euro Disney was na de opening erg laag en er werd zelfs geprotesteerd tegen het park; tegenstanders vonden dat het Disney-park de Franse cultuur zou schaden. In oktober 1994 veranderde Euro Disney de naam in Disneyland Paris. Pas sinds 1995 begonnen de bezoekersaantallen weer aan te trekken. Dit dankzij de bouw van een van de duurste attracties van het park: 'Space Mountain'.