Diversen


Area 51 (geheime basis)

Area 51 is een top-geheime militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht en is gelegen in de Nevada woestijn ten noorden van Las Vegas.

 

Area 51 kan gevonden worden in Google Earth met de coördinaten 37 14.50 N, 115 48.57 W. Hiermee kan je best goed inzoomen, en kan je de vliegtuigen en helikopters zien staan. In Nasa's Worldwind is het gebied "gecensureerd". Het is alleen te zien met foto's van Landsat-satellieten, en niet met de veel scherpere USGS Digital Ortho. Opvallend detail is dat alleen een beperkt gebied rond area 51 in zeer goede kwaliteit is te zien op Google Maps. De omgeving buiten Area 51 is van zeer slechte kwaliteit. Om dit te kunnen zien dient men maximaal in te zoomen, van Area 51 weg te scrollen totdat de slecht gefotografeerde omgeving te zien is. Volgers van complottheorieën zien hier het bewijs in dat de google maps foto's van Area 51 geretoucheerd zijn.

 

De naam Area 51 komt van het referentienummer van het vakje waarin het op de kaart terug te vinden is. De officiële naam is The Groom Lake Test Site. In de volksmond wordt Area 51 ook wel Dreamland genoemd.