Golfbanen


Valderrama Golf Club

Bekijk in Google Maps

Valderrama Golfclub is een van de meest bekende clubs in Europa.
De golfbaan is in 1974 ontworpen door Robert Trent Jones Sr.

 

 

Baangegevens

  • De golfbaan heeft 18 holes / 71par
  • De golfbaan heeft een lengte van 6234 meter of 6818 yard
  • Handicap ''ja''
  • Driving Range ''ja''
  • Buggy ''ja''

 

Valderrama
In de 70-er jaren wordt los van het tenniscomplex, iets verder in de heuvels, nog een complex huizen aangelegd, de "Cortigo", en daar komt een tweede golfbaan te liggen. Deze heet Los Aves en wordt ook door Trent Jones ontworpen. In 1985 wordt de naam veranderd in Valderrama, als Jaime Ortiz Patino (Parijs, 1930) alle aandelen opkoopt. Hij laat er zelfs een muur omheen bouwen om ongezien met zijn vrienden te kunnen spelen. Slechts een zeer select gezelschap kan lid worden van zijn club.

 

De tijden veranderen. Op Valderrama wordt nu ieder jaar het Valderrama Open van de Europese Tour gespeeld. Het is een hele moeilijke, grillige baan. Alle fairways liggen dwars op de heuvels, waardoor de bal moeite heeft om uit de rough te blijven. Er staan veel oude kurkeiken op de baan, sommigen zijn ouder dan 150 jaar.

 

In 1997 is de Ryder Cup op Valderrama gespeeld. Dit gebeurt op verzoek van Ballesteros, die vindt dat er door een Europees team wordt gespeeld, en dus de wedstrijd niet alleen in het Verenigd

 

Koninkrijk moet plaats vinden.
Patino is nog steeds president van de golfclub in 2007. Voor bezoekers zijn een paar starttijden tussen 12 en 2 uur gereserveerd.

 

Trivia
In 1975 geeft Henry Cotton golfles op de benedenbaan.