Attractieparken


Walibi World

Walibi World is een attractiepark gelegen in Biddinghuizen (gemeente Dronten) in de provincie Flevoland. Voorheen heette dit park Six Flags Holland, daarvoor Walibi Flevo en nog langer geleden De Flevohof. Walibi World wil gezien worden als familiepark, maar door de investeringen van Six Flags in toentertijd nog Six Flags Holland, heeft Walibi World het imago van Thrill Park nog steeds.

 

Geschiedenis
Walibi World werd geopend als De Flevohof in 1971. Indertijd was het nog een klein park. De Flevohof bestond onder andere uit een indianendorp, huisjes met bijvoorbeeld een ballenbak, modeltreintjes en oldtimers. De Flevohof had ook een leerzaam karakter. Je kon er veel leren over de landbouw, zoals hoe planten in een kas groeien.

 

In 1992 werd de Flevohof failliet verklaard en werd het overgenomen door de Walibi Group. Eind 1993 begon de bouw van veel nieuwe attracties en werd de Flevohof van een educatief park veranderd in een attractiepark. Op 7 mei 1994 opende het park onder de naam Walibi Flevo. Het was het eerste park op het Europese vasteland dat een achtbaan kreeg waar de stoeltjes onder de rails hangen (El Condor). De naam Walibi is overigens een door de Belgische oprichters gekozen samenvoeging van de Belgische plaatsen Wavre, Limal en Bierges. In Wavre ligt namelijk het 'moederpark'. Doordat in Australië een kleine kangoeroe voorkomt, genaamd Wallabie (wat dus sterk lijkt op Walibi), lag de keuze voor een kangoeroe als karakter voor het oprapen. De naam Walibi is inmiddels zo ingeburgerd dat menig persoon het in het dagelijks leven niet heeft over een Wallabie, maar (ten onrechte en tot genoegen van de oprichters) over een Walibi, als het gaat over een kangoeroe.