Golfbanen


Winged Foot Golf Course

Bekijk in Google Maps

Winged Foot Golf Club is een 36 - holes golfbaan gelegen in Mamaroneck, New York. De architect AW Tillinghast, die ook Baltusrol (Neder), Bethpage Black, San Francisco Golf Club, Cedar Crest Park, de omgeving en Quaker Ridge Golf Club. Winged Foot Golf Club werd opgericht in 1921, door een consortium voornamelijk samengesteld uit leden van The New York Athletic Club.

 

 

Lengte
Sinds het PGA Championship van 1997 op Winged Foot is de baan bijna 250 meter verlengd. De baan is nu 7.264 yards lang – 6.639 meter en het is hiermee de langste US Open lay-out ooit. De par is 70.

 

Rough
De USGA die het US Open organiseert houdt van moeilijke banen. Zeer moeilijk zelfs. De greens zijn snel, de fairways smal en de rough hoog. Dit jaar wordt met een oplopende rough gewerkt: hoe verder van de fairway, hoe hoger het gras. ‘De rough is dit jaar erg tough’, zei Ernie Els bij aankomst.

 

Winged Foot
De bijnaam van de beroemde baan Winged Foot, waar grote namen als Bobby Jones hebben gewonnen, is ‘The Foot’. Op de baan huist een zeer exclusieve club. De architect van de baan, A. W. ‘Tilly’ Tillinghast, staat in de geschiedenis ook bekend als de man die het woord ‘birdie’ introduceerde. Winged Foot staat nummer 8 in de Golf Digest top-100 van mooiste banen in de VS.

 

Opvallend
Meervoudig major-winnaar Jack Nicklaus won nooit een US Open op Winged Foot. In het US Open van 1974 (‘Massacre at Winged Foot’ bijgenaamd) waren de greens zo snel dat een van de putts van Nicklaus van een te droge en snelle green afrolde.