Golfbanen


Golfclub BurgGolf Purmerend

Bekijk in Google Maps

Golfclub BurgGolf Purmerend is een Nederlandse golfclub, opgericht in 2001. De leden spelen op de golfbaan van BurgGolf Purmerend. De golfbaan ligt in de Purmer-polder, en werd in de eerste jaren bespeeld door Golfclub de Purmer. Er waren in 1989 al 27 holes. In 2001 werd het een BurgGolfbaan. Er werden meteen 9 holes bijgemaakt, weer door Tom MsAuley ontworpen. In het jaar daarop kwamen er nog eens 9 holes bij, ditmaal van Bruno Steensels.

 

 

Lidmaatschap
Golfclub Purmerend heeft ook een Business Club. Net als de gewone leden kunnen de bedrijfsleden kiezen uit twee soorten lidmaatschap, lokaal of nationaal. Lokaal betekent dat het lidmaatschap geldt voor Purmerend, een nationaal lidmaatschap ook geeft recht op spelen op de andere BurgGolfbanen: Gendersteyn Veldhoven, Haverleij, Herckenbosch, Wijchen en Zoetermeer

 

Trivia

  • In 1992 won de Engelsman John Coe het eerste Dutch Challenge Open, het werd gespeeld op de Purmer. In 1993 vond het evenement niet in Nederland plaats, in 1994 werd het op Het Rijk van Nijmegen gespeeld.
  • In 2003 won de Zweed de Zweed Johan Edfors het Fortis Dutch Challenge Open. In 2007 won hij Het Britse Masters op The Belfry in Sutton Coldfield, Engeland.
  • In 2006 werd het 11de Ronald McDonald Golftoernooi gespeeld op Purmerend.