Havens


Los Angeles

Bekijk in Google Maps

De haven van Los Angeles is gevestigd in de baai van San Pedro. San Pedro is een wijk van Los Angeles ongeveer 30 km ten zuiden van de binnenstad. De haven van Los Angeles wordt ook wel Worldport LA genoemd, de oppervlakte van het gehele complex omvat een gebied van 7500 hectare (30 km²). Het is de drukste haven in de gehele Verenigde Staten en biedt werk aan meer dan 16.000 mensen.

 

Geschiedenis
De baai van San Pedro was oorspronkelijk een ondiep wad, te zacht voor de ondersteuning van een laad - en losplaats. In 1871 verwerkte de haven 50.000 ton aan goederen. Hetzelfde jaar werd het Wilmington kanaal uitgediept tot een diepte van 10 meter.

 

In 1912 werd de Southern Pacific spoorlijn aangesloten op de eerste grote steiger in de haven. Tijdens de jaren ‘20 werd San Francisco de drukste havenstad aan de westkust. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de haven vooral gebruikt voor de scheepsbouw, die meer dan 90.000 mensen aan werk hielp. In 1959 bracht de Matson Navigation Company's Hawai 20 containers naar de haven, dit was het begin van de verschuiving naar containeropslag in de haven. De opening van de Vincent Thomas Brug in 1963 gaf een sterk verbeterde toegang tot “Terminal Island” en de toename van het verkeer en een verdere uitbreiding van de haven.