Havens


Singapore

Bekijk in Google Maps

De haven van Singapore heeft sinds de jaren zestig een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Aanvankelijk hield men zich voornamelijk bezig met laden en lossen.

 

 

Nu is de Port of Singapore een van de grootste overslaghavens ter wereld. Dit komt door de ligging, de efficiënte afhandeling van goederen en de enorme investeringen van de Port of Singapore Authority (PSA) in informatietechnologie. Andere belangrijke havenactiviteiten zijn de afhandeling van olietankers als verlengstuk van de petrochemische en raffinage-industrie. Alle grote oliemaatschappijen hebben hier dan ook een vestiging.

 

Handelsvloot
De handelsvloot van Singapore is de grootste in Azië en neemt de zevende plaats in op de wereldranglijst. Meer dan 3.000 schepen varen onder Singaporese vlag.

 

Cruises
Om Singapore te promoten als regionaal cruisecentrum in Zuidoost-Azië, heeft PSA het Singapore Cruise Centre (SCC) opgericht nabij het World Trade Centre. Dit centrum is uitgebreid en gerenoveerd. Hierdoor zijn er betere faciliteiten ontstaan voor grote cruiseschepen die varen van en naar meer dan vijftig exotische bestemmingen in de regio. Een aantal van deze bestemmingen is beter over water dan door de lucht te bereiken.