Wolkenkrabbers in Bekijk de Wereld


Shun Hing Square

Shun Hing Square is een hoge wolkenkrabber in Shenzhen, China. De structurele hoogte is 384 meter. Het gebouw telt 69 verdiepingen en was Shenzens eerste wolkenkrabber. Het project werd volledig afgewerkt in 1996 en was een jaar het hoogste gebouw van China (1996-1997), tot de CITIC Plaza in Kanton werd gebouwd.

 

In de wolkenkrabber, die ook wel het Di Wang Commercial Building genoemd wordt, bevinden zich kantoren van internationale ondernemingen (op een oppervlakte van 273.349 m²), appartementen kosten tot $65.000 per maand en een groot winkelcentrum. Samen met een 33-etages-tellend nevengebouw vormt het Shun Hing Square een belangrijk detailhandelcentrum van de stad. Op de bovenste verdieping is een mogelijkheid om de stad te bekijken.

 

De architecten van K.Y. Cheung Design Associates verwerkten een moderne buitenkant met een grijs-groene glazen façade. In het bovenste deel van de wolkenkrabber stralen vaak links en rechts twee spitse driehoekvormen uit het gebouw; 's nachts worden de stalen spitsen verlicht.