Torens


Televisie toren van Kiev

Bekijk in Google Maps

De tv-toren van Kiev is een 385m hoge stalen zendmast in Kiev (Oekraïne). Ze werd in 1973 van "van bovenaf" opgebouwd, zonder gebruik van kranen of helikopters. Alle elementen van de stalen toren, de hoogste stalen toren in de wereld, werden aan elkaar gelast. De toren wordt gebruikt voor het verzenden van tv- en radio signalen.

 

 

Bouw
De bouw van de toren begon in 1968 en eindigde in 1973. De hele constructie weegt 2700 ton. Het is volledig gebouwd van stalen buizen van verschillende diameters en dikten. Het heeft een vier lagen basis waarop de centrale cilindrische kern zit.

 

De centrale buis, of de kern, (waar de lift is gevestigd) is 4 meter in doorsnede en gemaakt van de buis dat is 12 mm dik. De vier lagen basis is ongeveer 100 meter hoog. Het tweede niveau is het eindstation van de lift.

 

De toren is uniek in dat er geen mechanische bevestigingsmiddelen worden gebruikt in de structuur. Om de gezamenlijke, pijp en competitieprogramma is bevestigd door lassen.

 

Project
Het project van de toren voor het eerst werd ontworpen voor Moskou, op het moment, de Sovjet-kapitaal. Maar autoriteiten in Moskou de voorkeur gegeven aan een "vaste" aard van de toren, die uiteindelijk werd gebouwd (zie Ostankino Toren) Later toen Kiev nodig zijn eigen toren nodig had, was het een vergeten project geworden wat een nieuw leven in werd geblazen.

 

Echter, de Sovjet-regering gaf de ingenieurs de opdracht om de toren, niet zo hoog als de toren in Moskou te bouwen en het werd ingekort met 30 meter.