Bekijk De Wereld


Menara Toren

Bekijk in Google Maps

De Kuala Lumpur Tower (officieel bekend als de Menara Kuala Lumpur; later als KL Tower) is een hoge toren in Kuala Lumpur, Maleisië en werd gebouwd in 1995. Het wordt gebruikt voor communicatie doeleinden en functies een antenne die tot 421 m (1381 voet), die op dit moment maakt het de vijfde hoogste toren in de wereld.

 

 

Het dak van de pod is op 335 m (1.099 voet) De rest van de toren onder een trappenhuis en een lift naar het bovenste gebied, dat ook een revolving restaurant, diners bieden een prachtig uitzicht over de stad.

 

Wedstrijden worden georganiseerd waar de deelnemers jaarlijkse race de trap naar de top. De toren fungeert ook als de Islamitische falak waarnemingspost om te kijken naar de maansikkel aan het begin van de islamitische maand van Ramadan, Syawal, en Zulhijjah, te vieren vasten maand van Ramadan, Hari Raya Aidilfitri en Hari Raya Aidiladha.

 

Bouw
De bouw van de KL Tower, die begon in oktober 1991, was een 3-fasen-proces. De eerste fase was de verruiming van Jalan Punchak en de opgraving van de bodem van de bouwplaats. Deze fase liep op tot 15 augustus 1992.

 

Op 6 juli 1992, de tweede fase begon met de bouw van de stichting en de kelder van de toren. Ongeveer 50000 kubieke meter beton werden continu gegoten voor 31 uur dus de vaststelling van een record in de Maleisische bouwsector. De stichting werkt, en zonder te stapelen, werd voltooid op 15 april 1993.

 

De derde fase was de bouw van de 'bovenbouw', die begon in mei 1993. De vervelend bouw van de toren begon met de bouw van de toren as, dan is de toren hoofd. Zoals de laatste hand gelegd aan de toren hoofd werden gedaan, de bouw van de toeristische gebouw begonnen.

 

De toeristische gebouw is versierd met modellen die gebaseerd zijn op de Maleisische Islamitische cultuur. De centrale hal van de begane grond is versierd met prachtige glas-geplateerd koepels dat schitteren als gigantische diamant. Deze koepels zijn ontworpen en aangebracht in de vorm van de Iraanse Muqarnas door ambachtslui uit Isfahan.

 

Op 13 september 1994, de eerste minister, YAB Dato Seri Dr Mahathir bin Mohamad verricht de Herladen ceremonie waarbij de antenne mast is geïnstalleerd, waardoor de uiteindelijke hoogte van de toren op 421 meter boven de grond kwam. Tot slot de installatie van de faciliteiten en voorzieningen ten uitvoer werd gelegd om ervoor te zorgen comfort en veiligheid.

 

De KL Tower werd officieel geopend door de minister-president op 1 oktober 1996. Onder de gasten aan de toren werden de Yang di-Pertuan Agong Tuanku Jaafar, Raja Permaisuri Agong Tuanku Najihah, de vrouwen van de Sultan van Brunei, DYMM Paduka Seri Baginda Raja Isteri Pengiran Anak Hajah Saleha en DYTM Pengiran Isteri Hajah Mariam.

 

Feiten
De KL Tower is de vijfde grootste telecommunicatie-toren in de wereld (na de CN Tower in Canada, de Ostankino Tower in Rusland, de Oriental Pearl Tower in China, en de Borj-e Milad in Iran). Gebouwd voor het verhogen van de kwaliteit van de telecommunicatiediensten en de duidelijkheid van de omroep, KL toren is het symbool van Kuala Lumpur.

 

De structuur is verdeeld in 5 fundamentele onderdelen:

  • De stichting base huizen kelder 3 verdiepingen voor de veiligheid wordt-, opslag-en onderhoudswerkzaamheden.
  • Het toeristische gebouw heeft een administratie kantoor, souvenirwinkels en de 146 meter Voetgangersmall met cascading zwembaden.
  • De toren bestaat uit 22 niveaus as met 4 vluchten van liften en trappen met een totaal van 2058 stappen.
  • De toren is in het bezit van een publieke waarneming platform (276 m) en een ronddraaiend restaurant, net als de telecommunicatie, radio en tv-stations.
  • De antenne mast en bekroont de toren en wordt speciaal gebruikt voor telecommunicatie-en televisie-uitzendingen.

 

Muur
Bij de bouw van de KL Tower, hadden de bouwers een speciale zorg voor de bouw van een muur rond het behoud van een 100 jaar oude boom jelutong (Dyera costulata). De toren is verplaatst tegen een kostprijs van RM430, 000 om te vermijden dat het monumentale boom, die is gevonden in de buurt van de Voetgangersmall.

 

Beheer
KL Tower wordt beheerd door Menara Kuala Lumpur Sdn. Bhd, een volledige dochteronderneming van de Groep Telekom Maleisië.

 

KL Tower is ook de eerste pit-stop in The Amazing Race Azië 1 en concreet een route marker op het laatste deel van hetzelfde ras.