Torens


Milad Toren

Bekijk in Google Maps
Borj-e Milad (Perzisch: برج میلاد) is de hoogste vrijstaande toren in Iran. Vanaf de voet tot de top van de antenne meet de constructie 435m (1427 ft). Onder de antenne zijn er 12 verdiepingen, het dak op 315m hoogte. Om deze verdiepingen te bereiken kun je gebruik maken van trappen of een lift.

 

 

Internationale handel en congrescentrum
De toren is deel Teheran internationale handels- en congrescentrum. Het project bestaat uit de Milad-telecommunicatietoren met panoramische restaurants, een vijfsterrenhotel, een congrescentrum, een World Trade Center en een IT-park. Het doel van het project is een antwoord te bieden op de noden vanuit de bedrijfswereld in de geglobaliseerd 21e eeuw, door het samenbrengen van infrastructuur voor handel, informatie, communicatie en accommodatie op een campus.

 

De oppervlakte
Het complex beschikt over 27.000 m² aan parking, een grote computer- en telecommunicatie-eenheid, een wetenschappelijke en culturele eenheid, een centrum voor commerciële transacties, een hal voor tijdelijke tentoonstellingen, een gespecialiseerde bibliotheek, een expo-centrum en een administratieve dienst.

 

Achthoekig basis
De Milad-toren zou de vierde-hoogste vrijstaande toren ter wereld zijn, en de enige met een achthoekig basis, symbool van de traditionele Perzische architectuur. Waarschijnlijk vervangt de Milad-toren de Azadi-toren als landschapskenmerk van Teheran.

 

Technische gegevens

  • Verdiepingen: 12
  • Vloeroppervlakte van 154.000 m²
  • Lift aantal: 6

 

Bedrijven die werkten aan het project

  • Architect vlag van Iran Dr Mohammad Reza Hafezi
  • Contractant vlag van Iran Yadman Sazeh Co
  • Management vlag van Iran Yadman Sazeh Co

 

Trivia
Milad betekend geboorte.

 

Feiten
Smalste toren in zuidwest Azië.
's werelds 4e smalste toren