Brouwerijen


Namibia Breweries Limited

Windhoek Lager is een biermerk uit Namibië. Het is genoemd naar Windhoek de hoofdstad van het land. Namibia Breweries, de brouwer van Windhoek Lager, brouwt het bier volgens het Duitse Reinheitsgebot van 1530.

 

Om aan het Reinheitsgebot te voldoen importeert de brouwerij hop uit Duitsland. De brouwer produceert ook een laagalcoholische versie onder de naam Windhoek Light. Het in Namibië zeer populaire Tafel wordt ook door Namibia Breweries geproduceerd. Windhoek Lager heeft een alcoholpercentage van 4%.

 

Geschiedenis
Namibia Breweries werd in (1920) opgericht toen vier bierbrouwerijen (een uit Swakopmund, een uit Omaruru en twee uit Windhoek gingen samenwerken onder naam The South West Breweries. Na de onafhankelijkheid van Namibië in 1990 werd de naam gewijzigd.

 

Belang
Sinds 2003 heeft de Nederlandse bierbrouwer Heineken een groot belang in de Namibische brouwerij. Er wordt behalve de genoemde biermerken ook Heineken en Becks gebrouwen. Er werken zo'n 500 mensen voor de brouwerij in Windhoek. Windhoek Lager is een zeer populair bier in Namibië en overige landen in zuidelijk Afrika.