Brouwerijen


Warsteiner

Warsteiner is een Duits biermerk en de brouwerij is opgericht door de Zuid-Duitse familie Kramer. Vanaf het begin wordt Warsteiner in het plaatsje Warstein in het Sauerland, Noord-Rijnland-Westfalen, gebrouwen. In 1986 deed Warsteiner, op kleine schaal, zijn intrede in de Nederlandse horeca.

 

Historie
Een merk is meer dan een naam op een etiket. Een merk is ook niet in een paar jaar gebouwd. Daar is historie voor nodig. Het begint in het Duitse plaatsje Warstein, in het midden van de 18e eeuw. Warsteiner Premium Pilsener wordt geboren in 1753, als de Zuid-Duitse familie Cramer de fundamenten legt voor wat later zal uitgroeien tot het populairste en meest toonaangevende pilsmerk van Duitsland.

 

Het natuurzuivere pils wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude ‘Reinheitsgebot‘. Deze voorloper van de huidige Warenwet schrijft voor dat er tijdens het brouwproces louter gebruik mag worden gemaakt van de puur natuurlijke ingrediënten gerst, hop, gist en vers gewonnen bronwater.

 

Met dit baanbrekende procédé garandeert Warsteiner een excellente pilssmaak, de fraaiste schuimkraag, kortom, hoogstaande kwaliteit. Tot op de dag van vandaag wordt het natuurzuivere Warsteiner pilsener gebrouwen in de brouwerij waar het allemaal begon, ruim een kwart millennium geleden.

 

Brouwerij
Warsteiner Brauerei, bakermat van Warsteiner, geldt als een van de grootste particuliere brouwerijen van Duitsland. Zo’n 40 jaar geleden was Warsteiner nog een van de vele Duitse regionale brouwerijen. Anno 2004 is Warsteiner het op drie na grootste biermerk van Duitsland. Warsteiner beschikt over een van de modernste bierbrouwerijen van de wereld.

Dagelijks zijn 1162 brouwerijmedewerkers betrokken bij brouwproces, verpakking en transport. Vanuit Warstein geschiedt de export inmiddels naar meer dan 50 landen, waaronder Nederland. Warsteiner verovert in 1986 zijn plek in onze vaderlandse horeca om tien jaar later ook bij slijter en supermarkt zijn intrede te doen.

 

Excursie
Gelegen in het Waldpark midden in het schilderachtige landschap van het Sauerland, ligt de Warsteiner geschiedenis in de vorm van de legendarische brauerei. Tijdens een bezoek aan de Warsteiner Brauerei wordt u deelgenoot van deze rijke geschiedenis. Proef de sfeer van de moderne brouwerij. Proef tegelijkertijd de sfeer van vroeger. Proef de natuurlijke passie voor het ambacht. En natuurlijk, proef het Premium Pilsener in Gästehaus Waldfrieden! Ieder jaar gaan 60.000 Warsteiner liefhebbers u voor. Ervaar de bakermat van Warsteiner. Wij nodigen u van harte uit ons brouwproces van dichtbij mee te maken.