Brouwerijen


Heineken N.V.

Het begon allemaal op 15 februari 1868 onder leiding van een man met een visie: Gerard Adriaan Heineken. Hij koopt een kleine stoombierbrouwerij genaamd De Hooiberg aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Deze tijd is de industriële revolutie en deze jonge ondernemer maakt er in korte tijd een succesvol bedrijf van: Heineken & Co.

 

Heineken is actief in meer dan 170 landen. Met een totaal biervolume van 121,8 miljoen hectoliter in 2004 behoort Heineken tot de grootste brouwerijen van de wereld. De productie vindt plaats in meer dan 110 brouwerijen in ruim 60 landen.

 

Daarnaast opereert Heineken via exportactiviteiten en licentiepartners. Ruim de helft van de afzet vindt plaats in Europa. Heineken heeft meer dan 60.000 medewerkers in dienst. Daarnaast is Heineken genoteerd aan de AEX van Euronext Amsterdam.

 

Trivia

Heineken maakte in 2006 een omzet van 11,8 miljard euro en had een winst van 1,2 miljard euro eveneens in 2006.

 

Betrokkenheid familie
Tegenwoordig wordt Heineken niet meer direct door de familie bestuurd, maar is de dochter van Alfred Heineken nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf. Heineken staat internationaal in de top 5 van grootste brouwerijen en is in Nederland de grootste brouwer. Heineken blijft innovatief op alle fronten.

 

Producten en merken
Heineken bezit en beheert verschillende biermerken. Heineken en Amstel zijn de belangrijkste internationale merken. Heineken is het meest verkochte biermerk in Europa en Amstel is nummer drie. Gerekend naar het aantal hectoliters is Heineken 's werelds 4e brouwerij.

 

Ook bezit en beheert Heineken meer dan 120 merken, zoals: 33 Export, Cruzcampo, Zywiec, Birra Moretti, Murphy's en Star. Heineken is ook eigenaar van Vrumona in Bunnik, dat frisdranken produceert en verkoopt als Pepsi, Sisi en Sourcy.