Attractieparken


Parc Astérix

Parc Astérix is een Frans attractiepark in Plailly, ongeveer 35 km ten noorden van Parijs. Het is gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix, van Albert Uderzo en René Goscinny. Het park werd in 1989 geopend en is nu zeer populair in Frankrijk. Qua bezoekersaantallen kan het echter niet tippen aan Disneyland Parijs, dat trouwens het hele jaar geopend is terwijl Parc Astérix open is van april tot oktober. Het complex omvat het pretpark en een themahotel ("Hotel des Trois Hiboux").

 

In het park staan zes achtbanen waaronder de houten achtbaan, Tonnerre de Zeus, die door achtbaanliefhebbers erg gewaardeerd wordt. Deze 33 meter hoge achtbaan bereikt snelheden van 70 km/h, en is de langste houten achtbaan in Europa.

 

Ook is er een baan met zeven loopings, Goudurix genaamd. Andere toppers zijn onder andere Transdemonium, een spookritje, L'oxygénarium, het glijden in een rubberband van een glijbaan, en de Menhir Express en de grand splatch, twee waterattracties.

 

Parc Astérix ligt naast de autosnelweg A1 tussen Lille (Rijsel) en Parijs en heeft een eigen rechtstreekse afrit op die snelweg.