Bekijk De Wereld


Star Wars "Tatooine"

Tatooine is een afgelegen planeet uit de Star Wars saga. Het is de planeet waar zowel Anakin Skywalker (hij werkt er als slaaf in de onderdelenwinkel van Watto) als zijn zoon Luke Skywalker opgroeien. Tevens is Tatooine een plaats waar veel belangrijke gebeurtenissen uit de Star Wars-saga plaatsvinden. Alleen in Episode V is de planeet niet te zien.

Het is ook een benaming voor een zonnestelsel met meer dan één ster. De Hutts heersten over deze planeet totdat het Galactisch Keizerrijk de planeet innam. De Galactische Republiek had er geen autoriteit. Jabba de Hutt maakt zich al snel tot de belangrijkste gangsterbaas en heeft zowaar een heel paleis voor zijn criminele activiteiten. Hij runt ook de podraces. Bewoners van Tatooine zijn de nomadische Tusken Raiders en de schroothandelaars, genaamd de Jawa's.

De Oude Republiek en later het Galactisch Keizerrijk hadden in het begin erg weinig aandacht voor de planeet Tatooine. Ironisch genoeg zouden later op deze stoffige planeet veel belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden. Tatooine ligt in de verre buitenrand, ver weg van de wetten van Coruscant, waar de regering zetelde. Zelfs machtige organisaties als de Trade Federation hadden niet veel interesse in de woestijnplaneet. Tatooine is arm en bezit maar weinig industrie. Toch herbergt Tatooine een mix van de hardwerkende inwoners die proberen ruimtereizigers aan te trekken voor illegale activiteiten, en de gokkers/reizigers, die zeer geïnteresseerd zijn in de Boonta Eve Podrace Race, waar de podracers strijden in een levensgevaarlijke race waarop veel wordt gegokt.