Dierenparken


Singapore Zoo

De Singapore Zoological Gardens, kortweg bekend als Singapore Zoo of lokaal als Mandai Zoo, is een dierentuin in Singapore. De dierentuin heeft een oppervlakte van 28 hectare en bevindt zich in het groene hart van de stadsstaat aan de randen van het Upper Seletar Reservoir.

 

De Singapore Zoo werd op 23 juni 1973 geopend en vanaf het begin van het bestaan van de dierentuin profileert de Singapore Zoo zich als The Open Zoo, waar de dieren in natuurgetrouwe verblijven leven en afscheidingen tussen de bezoekers en de dieren zoveel mogelijk verstopt zijn achter rotsen, water of beplanting.

 

Australian Outback
Het nieuwste onderdeel van Singapore Zoo is het Australian Outback Exhibit, dat in 2006 werd geopend. Drie soorten kangoeroes zijn in dit deel van de dierentuin te vinden, de oostelijke grijze reuzenkangoeroe (Macropus giganteus), de antilopewallaroe (Macropus antilopinus) en de zandwallabie (Macropus agilis)

 

Andere diersoorten die in het Australian Outback Exhibit te vinden zijn, zijn de emoe (Dromaius novaehollandiae) en verschillende reptielen, waaronder de zeer giftige taipan (Oxyuranus scutellatus).

 

Steve Irwin
Steve Irwin, wereldwijd bekend als The Crocodile Hunter, was een groot bewonderaar van de Singapore Zoo en hij adopteerde de dierentuin als de "sister zoo" van zijn eigen Australia Zoo in Beerwah, Queensland. Irwin verrichtte in maart 2006, een halfjaar voor zijn overlijden, de officiële opening van het Australian Outback Exhibit in de Singapore Zoo.

 

Bezoekers
De dierentuin ontvangt ongeveer 1.3 miljoen bezoekers per jaar.