Dierenparken


Australia Zoo

Australia Zoo is een dierentuin in Beerwah, een plaatsje gelegen in de staat Queensland te Australië. Het is opgericht door Bob en Lynn Irwin in 1970 toen zijn verhuisden van een dorpje nabij Melbourne toen hun reptielen collectie te groot was geworden voor hun huis, naar Beerwah in de buurt van Brisbane en daar een bescheiden wildlife park begonnen.

 

In de eerste jaren heette de dierentuin "the Beerwah Reptile Park", vervolgens "Queensland Reptile and Fauna Park". In 1992 nam zoon, Steve Irwin, de dierentuin over van zijn vader over en hernoemde het park tot "Australia Zoo". Sindsdien is het uitgegroeid tot de populairste toeristenbestemming in Queensland.

 

Australia Zoo werd tot zijn dood op 4 september 2006 gerund door Steve Irwin, die wereldwijd bekendheid verwierf middels Animal Planet's tv-serie The Crocodile Hunter.

 

Nu wordt het park gerund door zijn vrouw, Terri Irwin. Sinds de dierentuin is opgericht in 1970 is het doel: "Conservation through exciting education" ("Natuurbehoud met behulp van spannende educatie") Australia Zoo werkt mee aan 'breedingprograms' van verschillende bedreigde diersoorten en heeft een Koala en Wildlife Ziekenhuis!