31 mei 2019 0 Door Berend

pochet dragen bij een bruiloft?

Binnenkort moet ik naar een bruiloft. Nu vroeg ik mij af op het gepast is als ik een pochet draag bij mijn pak? Van oudsher werden pochetten namelijk alleen gedragen met een smoking. Ik heb wat rondgevraagd en ben kwam tot de volgende conclusie: Je kunt een pochet altijd dragen. Zelf op een meer casual pak. Wel dien je ervoor te zorgen dat de pochet altijd correct gedragen wordt. Het is namelijk erg makkelijk om de pochet verkeerd te vouwen. Dit wil je altijd voorkomen! Beter geen pocher dat een verkeerde pochet zei mijn opa altijd. Hierdoor durven veel mannen zich ook niet zomaar te wenden aan een pochet, tenzij dit nadrukkelijk staat vermeld in de uitnodiging.

 

Pochet een zakdoek?

 

De pochet wordt vaak als een zakdoek gezien. Hier is echter niks van waar! Het is een verfraaiing van de gehele outfit. Zo kun je zelf een casual outfit opleuken door er iets meer flair aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een pochet is speelse kleuren voor de zomer. Bij elk jasje kun je wel een pochet dragen. Dit kan zelfs op een spijkbroek als je het aandurft! Zo creëer je zelf een casual chique outfit voor de vrijdagmiddagborrel of voor de die gezellige zomerse barbecue. Vaak wordt een pochet met das gedragen. Hou je het minder zakelijk dan kun je ervoor kiezen om enkel de pochet te dragen en de das links te laten liggen. Zo wordt de outfit direct een stuk sportiever.

 

Combinaties zijn eindeloos

 

Er zijn gigantische veel combinaties te maken. Denk bijvoorbeeld aan verschillende stoffen combineren. Maar ook aan de kleuren die elkaar kunnen aanvullen. Richt je vooral op de combinatie van de pochet en de das, mocht je deze dragen. Daarnaast is de kleur van het overhemd erg belangrijk. Deze kritieke punten kunnen je outfit maken of kraken.

 

Last van hoog water? Zorg ervoor dat de pochet pas bij je sokken! Dit maakt het totaalplaatje helemaal compleet. Rode sokken met een blauwe pochet zien er natuurlijk niet uit. Mocht je toevallig ook nog een wit overhemd aanhebben dat lijk je net op de Nederlandse Vlag! Het combineren van verschillende kleuren en stoffen is soms erg lastig. Echter als dit lukt dat zal je de best geklede man zij in het gezelschap. Kortom een passende pochet kan je outfit helemaal afmaken, wie het durft draagt hem. Toon lef en je wordt beloond.