De mooiste bezienswaardigheden in de buurt van Antalya

De mooiste bezienswaardigheden in de buurt van Antalya

26 november 2020 0 Door Berend

Turkije is een heel populair vakantieland, en de plaats Antalya in het bijzonder! Niet zo gek ook, want Antalya ligt in het zuiden van het land, pal aan de Middellandse Zee. Turkije heeft als vakantieland een heleboel te bieden, maar de zon- en zee liefhebbers moeten toch echt in Antalya zijn. Met de adembenemende stranden en de prachtige hotels ga je hier een onbezorgde vakantietijd tegemoet. En dat is natuurlijk heerlijk. Toch heeft het fraaie Antalya ook meer te bieden. We zetten in dit blog de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje!

Antalya AquaLand & DolphinLand

Met het prachtige weer in Turkije is het zaak om verkoeling te zoeken. In de zomermaanden lopen de temperaturen oplopen tot ver boven de 40 graden. Een beetje koelte is dus zelfs essentieel. Gelukkig hebben ze in Antalya het nuttige en het aangename perfect gecombineerd. Dat kun je allemaal doen in het Antalya Beachpark. Dit park bestaat uit twee delen: het DolphinLand en AquaLand. Dat eerste deel is – je raadt het al – een dolfinarium. Daar kun je ook echt met dolfijnen zwemmen. Een unieke ervaring. In het Aqualand kun je van de leukste glijbanen en beleef je de grootste waterpret. Ideaal voor de kinderen, maar als volwassenen heb je hier ook de tijd van je leven!

Düden-watervallen

Zoals gezegd is Antalya niet alleen maar zon en strand, maar ook watervallen! De natuur is hier ook adembenemend. In de omgeving van Antalya kun je naar de Düdenwatervallen. Deze watervallen zijn afkomstig uit de bergen en ijskoud. Wel zo lekker als het zo heet is. De watervallen in een natuurgebied die je tegen een kleine betaling kunt bezoeken. Neem ook gelijk een kijkje in de botanische tuinen, want daar kijk je toch je ogen uit. Er valt ook een heuse safari te boeken, zodat je niets hoeft te missen van deze prachtige natuur.

Stranden

Uiteindelijk kunnen we er niet omheen als we het over Antalya hebben: de stranden. Deze zijn in dit gebied adembenemend, zeker in combinatie met de blauwe zeeën. Antalya ligt aan de Turkse Riviera, het walhalla voor zonliefhebbers. Er zijn rotsstranden en zandstranden te vinden, voor ieder wat wils! Niet alleen aan de oppervlakte is het prachtig, ook op het water en onder water is het ongelofelijk mooi. Zo is het aan te raden om eens een boottour te boeken of een keer te snorkelen en duiken!

Kortom: ga absoluut eens naar Antalya! Boek je vliegtickets Antalya nu alvast, dat scheelt je ook nog eens een hoop geld.