Een bijenbekje kopen: weg met ongenode gasten

Een bijenbekje kopen: weg met ongenode gasten

1 mei 2019 0 Door Berend

Laatst werd ik gebeld door een vriendin die de wanhoop nabij was. Ze had constant wespen in huis en ze wist niet waar die vandaan kwamen. Het hielp ook niet erg dat mijn vriendin echt heel bang is voor wespen. Dus ze voelde zich zelfs onveilig in haar huis waar die beesten vrolijk rond zoemden tot haar man ze plat sloeg. Ik ging natuurlijk naar haar toe en we besloten, ondanks de kosten, toch maar een verdelger in te schakelen. Misschien zou hij ook kunnen achterhalen waar de wespen vandaan kwamen of op af kwamen. De aardige man van de ongediertebestrijding moest echt lang zoeken maar uiteindelijk vond hij het probleem. In een spouw van het huis, dat is waar twee bakstenen wat verder van elkaar liggen zodat er en opening ontstaat, zat een wespennest. Die spuwen zijn bedoelt om te ventileren dus zo kwamen ze het huis binnen. Dat was natuurlijk een gruwel voor mijn vriendin en eigenlijk voor mij ook. De man van de ongediertebestrijding wist de oplossing: een bijenbekje kopen.

Een bijenbekje kopen:  wat is het

Een bijenbekje kopen? Wat is in vredesnaam een bijenbekje? Mijn vriendin en ik hadden er nog nooit van gehoord. De man legde uit dat spouwen echt noodzakelijk zijn voor de ventilatie van de woning, maar dat je die zodanig kan afsluiten dat het doel van de spouw niet verdwijnt en je toch het ongedierte buiten houdt. Een bijenbekje kopen lost het probleem heel eenvoudig op. Je plaatst het bijenbekje in de spouw en wespen, muizen en ander ongedierte kan er niet meer in. Een bijenbekje kopen is effectiever dan ander materiaal gebruiken want daar vreten sommige dieren zich gewoon doorheen. Bijenbekjes passen bovendien altijd en ze kunnen ook aangepast worden aan de kleur van je huis. Dus ja, wat had mijn vriendin voor keuze. Ze kocht bijenbekjes.

Weg met insecten

De bijenbekjes waren zo geleverd en ook heel eenvoudig te plaatsen. Nu zijn de spouwen netjes afgesloten zonder dat ze hun ventilatiefunctie hebben verloren. Maar het allerbeste is dat de wespen ver blijven van het huis van mijn vriendin. Ze heft geen ongenode gasten meer en ze voelt zich gelukkig weer veilig in haar huis. De bijenbekjes helpen echt en we waren erg blij met het advies van de verdelger. Dus heb jij ook last van ongenode gasten? Loop je huis eens na en bekijk je spouwen. Misschien moet jij ook wel een bijenbekje kopen.