Een grote verhuizing, wat komt er bij kijken?

Een grote verhuizing, wat komt er bij kijken?

6 mei 2019 0 Door Berend

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken, of je voor de zoveelste keer verhuist of voor de aller eerste keer. Een grote verhuizing. Tijd om alles goed op een rijtje te zetten. Want wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing? Stiekem moet je altijd meer regelen dan je denkt. Maar uit eindelijk komt dat helemaal goed natuurlijk. 

Een grote schoonmaakbeurt

Het is altijd wel een goed idee, of je gaat verhuizen of niet, om een grote schoonmaak- of opruimbeurt te houden. Want stiekem heb je altijd veel meer spullen dan je denkt. Daarom is het helemaal niet verkeerd om een keer goed te selecteren wat er kan blijven en wat er uiteindelijk gewoon weg kan. Een goed idee om te beginnen is een puincontainer huren. Want geloof het of niet. Deze komt uiteindelijk gewoon vol te zitten.  Wees vooral ook kritisch en bedenk heel goed of je iets nog gaat gebruiken ja of nee. Het meest handige is om alles wat nee is gelijk de container in te gooien, wat ja is gelijk in een verhuisdoos te stoppen en een stapeltje misschien te maken. Door een uurtje later nog te kijken besef je al snel of je een item wel graag wilt houden of toch niet. Zo begin je fris aan een nieuwe start in een nieuwe woning. 

Neem vooral ook de tijd

Ga niet overhaast verhuizen. Neem vooral de tijd om rustig in te pakken zo kan je ook goed kijken wat er wel mee gaat en wat niet. Het is namelijk ook zo dat je een hoofdstuk in je leven afsluit. Je gaat misschien wel voor het eerst uit huis, of je gaat samenwonen of juist verhuizen omdat er een kleintje bij komt. Neem daarom altijd de tijd om het goed af te sluiten. Want je hebt er toch een tijdje, of al je hele leven gewoond.

Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Maak voordat je aan alles begint een lijstje voor elke ruimte. Wat moet er met de spullen voor de keuken gebeuren, wat met de spullen van de huiskamer en wat met de spullen van de slaapkamer. Zo weet je zeker dat je alles meeneemt en niets vergeet. Op het lijstje kan alles afgevinkt worden, en ook dat geeft een goed gevoel. Want weer een taak dat klaar is geeft voldoening. Als laatste nog een schoonmaakbeurt in het oude, maar natuurlijk ook nieuwe huis voordat je hem inricht, en jouw verhuizing komt helemaal goed.