Een onverwacht wonder komt op de wereld

Een onverwacht wonder komt op de wereld

20 mei 2019 0 Door Berend

Je bent jong en je de mannen in de kroeg vind je behoorlijk interessant. Logisch, daar ben je jong voor. Al hoewel je in je achterhoofd weet dat je van het bed delen een kindje kunt krijgen, ben je daar toch niet helemaal mee bezig op dat moment. Als je zwanger raakt is de kans dat je vader kunt achterhalen erg klein, zeker als je twee of meerdere minnaars tegelijk hebt gehad. Ik beoordeel niet hoor, al is het wel vervelend dat je meerdere mannen moet vertellen dat zij misschien vader kunnen worden.

 

 

Wachten tot de geboorte van het kind

Vaak zal er gewacht moeten worden op de geboorte van het kindje. Dan kun je een vaderschapstest bestellen om erachter te komen wie daadwerkelijk vader mag noemen. Een test gaat op wangslijm die je afneemt bij de baby en bij de potentiele vader(s). De wattenstaafjes met wangslijm stuur je vervolgens op naar het adres die worden meegeleverd met de vaderschapstesten. Bij eventuele meerdere mogelijke vaders moet je wel meerdere testen bestellen. De vaderschapstest bestellen doe je gemakkelijk online en de testen worden zonder bedrijfsnaam verzonden. Niemand komt erachter dat je deze testen hebt besteld, voor het geval de buurman jouw pakketje aanneemt omdat jij even niet thuis bent.

 

Discreet antwoord op jouw testen

Degene die de pakketten heeft besteld krijgt ook de uitslag of zelfs uitslagen via de post opgestuurd. De test houdt letterlijk in dat het DNA-profiel wordt nagecheckt. Wanneer er een match is met het opgestuurde wangslijm wordt dit duidelijk aangegeven in de brief. Je kunt met deze informatie dus gemakkelijk aantonen dat die ene man de vader is van je pasgeboren kindje. De hele testperiode duurt gemiddeld twee weken. Je zal dus wel even twee weken zenuwachtig zijn voor de uitslag.

 

 

Schadelijk of gevaarlijk voor het kind

Bij pasgeboren baby’s is alles eng, zeker wanneer je een zelftest uit moet voeren. Het enige wat je doet is een wattenstaafje langs de binnenkant van de wang wrijven. Dit hoeft niet hard. Wel is het handig om niet vlak voor de test een voeding te geven. De melk wil nog wel eens blijven hangen aan de wangen waardoor het aflezen van de test wat lastiger is voor het laboratorium. De baby hoeft er in principe niks van te merken. Het is dus absoluut niet schadelijk voor het kind. Daarnaast is het ook wel erg prettig om op latere leeftijd te kunnen vertellen wie zijn of haar papa is, mochten jullie niet meer samen zijn. Dus bij twijfel, gewoon een vaderschapstest bestellen!