Houd jouw kantoor of bedrijf ook schoon

Houd jouw kantoor of bedrijf ook schoon

29 maart 2021 0 Door Berend

Het scheiden van afval is goed voor het milieu, dat is iets waar tegenwoordig geen twijfel meer over bestaat. Toch zijn er nog veel bedrijven die zich hier niet al te veel aan houden. Op zich is dat niet heel erg, zolang het afval uiteindelijk maar in een afvalbak beland. Vooral voor bedrijven kan het zo zijn dat dit niet altijd even makkelijk te regelen is. Er zal vaak tijd gestoken moeten worden in het vinden van een geschikte organisatie om dit op te pakken. Vervolgens moeten de hoeveelheden en de prijzen afgesproken worden en daarnaast is het ook nog belangrijk om te weten hoeveel afval jij met jouw MKB-bedrijf maandelijks eigenlijk weggooit. Zo komen er al snel meerdere factoren bij kijken, waardoor jij als ondernemer tijd en daardoor geld in dit onderdeel moet steken. Het lijkt daardoor al snel een makkelijkere oplossing om het afval van jouw bedrijf zelf ergens weg te gooien in een prullenbak. Echter, hoeft het regelen van een organisatie om het afval van jouw bedrijf weg te gooien helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. 

 

De rolcontainer

Om bij jouw bedrijf het zo genoemde mkb afval weg te gooien, hoef je vaak niet lang te zoeken naar iemand die dit kan regelen. Het handige van de organisaties die afval verwerken, is dat zij simpele systemen hebben opgezet, waardoor jouw bedrijf uitermate snel alles geregeld kan hebben. In dit systeem hoef je alleen maar duidelijk te maken hoeveel afval jij maandelijks met jouw bedrijf weg moet gooien. Aangepast op deze hoeveelheid, zal je een rolcontainer geleverd krijgen. In deze rolcontainer zal een bepaalde hoeveelheid vuilniszakken passen voor jouw restafval. Daarnaast is het mogelijk om ook papier of karton in een rolcontainer weg te gooien. Hierdoor kan je met jouw bedrijf dus ook het afval scheiden. Vervolgens worden de rolcontainers maandelijks op een afgesproken moment bij jouw bedrijf geleegd. 

 

Gemak

Het kost dus weinig moeite om daadwerkelijk een organisatie te vinden die jouw afval als mkb’er weg kan gooien. Zolang je eenmaal afgesproken hebt welke rolcontainer er voor jouw bedrijf nodig is, is het enige wat jouw medewerkers hiervoor hoeven te doen de vuilniszakken in deze rolcontainer te gooien. Hierdoor wordt het verwerken van het afval van jouw bedrijf erg simpel en gemakkelijk. Tevens zal de rolcontainer jou zelfs tijd besparen, doordat je de vuilniszakken niet meer zelf hoeft weg te brengen. Een organisatie die hierin gespecialiseerd is, is bijvoorbeeld mkb-afval. Door hen zal jouw afval makkelijk verwerkt kunnen worden, zodat jij hier niet meer naar hoeft om te kijken.