Houten vloeren: bekijk de vloer eens anders

Houten vloeren: bekijk de vloer eens anders

7 mei 2019 0 Door Berend

Een tijdje geleden overkwam het me gewoon. Ik hing, zoals elke avond, lekker voor de TV. Tijdens het reclameblok gleed mijn blik een beetje verveeld over de vloer. Iets wat toch ook vaker gebeurt. Maar op dat moment zag ik mijn oude vloer daadwerkelijk. En oud was hij dus. Eigenlijk zag het er niet meer uit. Ik had vloerbedekking die overduidelijk versleten en verkleurd was. Dat ik dat niet eerder had gezien. Wat moesten al mijn vrienden wel niet denken als ze op bezoek kwamen? Nou ja, ik troostte me maar met de gedachten dat ze hopelijk volledig aandacht hadden voor mij en niet voor de vloer. Die vloerbedekking moest er in ieder geval uit, dat was duidelijk. Voor mij werd het tijd om mijn vloer eens anders te bekijken. Ik had al veel gehoord over houten vloeren. Zou ik me daar dan eindelijk eens aan gaan wagen? Houten vloeren vind ik altijd zo mooi! Maar waar moest ik dan allemaal op letten?

Houten vloeren: de voordelen

Ik weet eigenlijk weinig van houten vloeren behalve dan dat ik ze heel mooi vind. Maar ik zag er meteen de voordelen van. Ik wist meteen dat dat mijn huis een hele andere uitstraling zou geven. Een uitstraling waar ik al langer naar opzoek bent. Hout straalt voor mij warmte uit en ik associeer het met de natuur waar ik graag ben. Bovendien passen er allerlei stijlen meubels op een houten vloer dus dat is ook wel makkelijk. Want het is wel de bedoeling om heel lang met die vloer te doen. Elke houten vloer is uniek en dat vind ook een groot voordeel. Natuurlijk kleeft er ook wel een nadeel aan houten vloeren. Het is dus een natuurproduct en het is dus gevoelig voor seizoenen. Het kan krimpen en weer uitzetten. Maar ja, vele mensen stappen daar letterlijk overheen want in mijn omgeving zie ik ook steeds meer vrienden die voor deze vloer kiezen.

Leggen maar

Ik heb uiteindelijk niet zo heel lang geaarzeld. Ik wilde echt een totale andere vloer dan die ik had. Mijn vloer moest nu echt de blikvanger worden. Ik heb de vloer uitgezocht en ik heb het laten leggen. Ja, laten leggen. Natuurlijk kunnen anderen dat vast zelf, maar ik wilde dat het echt goed gebeurde en dat bovendien de juiste ondervloer werd gekozen. En nu bekijk ik de wereld vanaf mijn nieuwe vloer. Ik ben er erg blij mee. Mijn huis is enorm opgeknapt!