Leuke weekendjes weg in Nederland

Leuke weekendjes weg in Nederland

31 januari 2020 0 Door Berend

Niet iedereen heeft tijd en geld om op een lange vakantie te gaan in een ver gelegen land. Daarnaast wordt er tegenwoordig ook steeds meer gekeken naar de effecten die de consument heeft op het milieu. Een vliegtuigreis naar een ver land met het gezin stoot namelijk bijna 20 keer zoveel CO2 (15000 kilo tegenover 750 kilo CO2) uit als een autovakantie binnen Europa. Zodoende zijn sommige mensen minder genoegd om het vliegtuig te nemen. Je zou kunnen denken dat er dan minder mooie plekken te zien zijn, maar het tegendeel is waar. Ons eigen kikkerlandje heeft namelijk ook veel moois te bieden. Zodoende kan je in een korte tijd, voor weinig geld en met een milieubewuste houding toch nog veel leuke en mooie momenten beleven. In deze blog beschrijf ik een aantal bijzondere plekken in Nederland die een weekendje weg zeker waard zijn.

Het Nationale Park de Hoge Veluwe

De Veluwe is een van die schoonheden die elke Nederlander toch een keer gezien moet hebben. De paarse vlaktes, gekleurd door de heide, zijn vooral in augustus bijzonder mooi als er regen is gevallen in de zomer. De heide kan namelijk niet goed tegen een gortdroge zomer. Je kan uren wandelen in het park zonder iemand tegen te komen. Het is echt een plek waar je rust kan vinden. Perfect dus om een weekendje weg te spenderen na een drukke werkweek.

Nationaal Park de Biesbosch

De Biesbosch is gelegen in de buurt van Dordrecht. Zodoende is het een leuk idee om een weekendje in Dordrecht te verblijven. Dan kan je een dag richting de Biesbosch fietsen, het pondje pakken en daar gaan wandelen of per kajak/kano het park te verkennen. De andere dag kan je dan Dordrecht verkennen. Deze stad staat onder andere bekend om zijn drie rivieren punt, de Merwede, de Noord en de Oude Maas komen hier namelijk samen. Daarnaast staat het bekend om zijn historische achtergrond en kent het vele mooie bezienswaardigheden, zoals de Grote Kerk en de traditionele Dordtse trapgevels. Perfect dus voor een weekendje geschiedenis, natuur en bezienswaardigheden.

Kinderdijk

Kinderdijk is vooral bekend onder de toeristen. Echter is dit ook voor Nederlanders een leuk uitje. Zo kan je een weekendje in Rotterdam verblijven en kan je een dagje richting Kinderdijk gaan fietsen. De molens maken voor mooie foto’s en de omgeving is een mooie plek om te fietsen of te wandelen. De andere dag zou besteed kunnen worden door een dagje Rotterdam te verkennen of lekker te gaan winkelen.