Minder betalen voor zakelijke energie met deze tips

Minder betalen voor zakelijke energie met deze tips

9 september 2019 0 Door Berend

Geen enkele ondernemer zal ‘nee’ zeggen wanneer je hem of haar vraagt of ze zouden willen besparen op hun zakelijke energie. De energierekening is namelijk een grote kostenpost voor bedrijven. Maar, er is goed nieuws: de tarieven van MKB energie en andere vormen van zakelijke energie zijn de laatste jaren behoorlijk gedaald. Dat is dus erg prettig voor Nederlandse ondernemers, maar nóg meer besparen is helemaal meer dan welkom. Gelukkig zijn er genoeg stappen die je kunt ondernemen om nog minder te betalen voor je zakelijke energie. In dit artikel lees je meer over het besparen op de energierekening van je bedrijf.

Online energie vergelijken

De eerste stap die je altijd moet ondernemen wanneer je op zoek bent naar de beste aanbieding omtrent energie is het online vergelijken van diverse energieleveranciers. Via Energie-Zakelijk.nl kun je bijvoorbeeld met behulp van een handige tool op de website bekijken wat het actuele aanbod is en welke tarieven daarvoor gevraagd worden. Het enige dat jij hoeft te doen is je wensen omtrent energie in te vullen waarna binnen één klik op de knop de rest voor je wordt opgezocht. Veel ondernemers denken dat het veel tijd kost om energieaanbieders met elkaar te vergelijken, maar je kunt gewoon lekker met een kop koffie onderuit zitten en wachten tot de vergelijker het werk voor je doet. Zo vind jij de beste aanbieding voor jouw bedrijf, hoe handig is dat?

Wek zelf energie op

Wat je ook kunt ondernemen is investeren in het zelf opwekken van groene energie. Dergelijke investeringen worden meer en meer rendabel en zijn vooral voor bedrijven een hele goede keuze. De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven namelijk om over te stappen op duurzaam werken. Daarom stellen zij diverse belastingvoordelen beschikbaar voor bedrijven die bijvoorbeeld hun eigen elektriciteit opwekken door zakelijke zonnepanelen te laten installeren. Het grote voordeel hiervan is dat je uiteindelijk ook veel minder hoeft te betalen aan energie. Zonnepanelen heb je er bijvoorbeeld al binnen enkele jaren uit. Dat is dus niet alleen een goede investering voor een betere wereld, maar ook voor de zakelijke portemonnee.

Ga voor een energiecontract met vaste tarieven

Veel ondernemers kiezen al uit gemak direct voor een energiecontract met vaste tarieven. Dit is slim. Vaste tarieven zijn namelijk voordeliger dan variabele tarieven. Bovendien kunnen variabele tarieven twee keer per jaar veranderen: op 1 januari en 1 juli. Zo weet je niet waar je het komende jaar aan toe bent, want ze kunnen stijgen of dalen. Bij een variabel tarief hoort vaak een contract voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat je ieder moment kunt overstappen naar een andere energieleverancier. Hoe aantrekkelijk zo’n deal ook klinkt: uiteindelijk betaal je een hogere prijs. Voor de energieleverancier betekent het namelijk ook meer onzekerheid. Blijf je lang klant of stap je snel over naar een ander? Op een online energievergelijker vind je met name zakelijke energiecontracten met vaste energietarieven. Daarom is het (online) vergelijken van diverse energieleveranciers ook enorm aan te raden.