Nieuwe normen ingesteld door Mercedes Actros L

Nieuwe normen ingesteld door Mercedes Actros L

5 november 2021 0 Door Berend

Al sinds 1996 stelt Mercedes Benz hoge eisen aan het transport met zware vrachtwagens. De in 2011 geïntroduceerde Actros 1845 was een grote upgrade met componenten die niet in de voorgangers zitten. Hij maakt deel uit van de ‘Nieuwe Actros’ of ‘vierde generatie Actros’ die tot nu toe werd gebruikt, maar met verschillende grote upgrades. In 2018 werd de nieuwste generatie Actros op de markt gebracht. Deze truck zette nieuwe maatstaven op het gebied van digitalisering, veiligheid en netwerken. Hij werd geleverd met spiegelnokken, gedeeltelijk geautomatiseerde rijfuncties, multimediacockpit, verbeterde veiligheidssystemen en andere systemen die chauffeurs in de vervoerssector helpen om duurzaam hun werk te doen.

Dan komt in juni 2021 de Mercedes Actros L binnen. Het is verreweg het meest uitgeruste en grootste model in deze serie. Andreas von Wallfeld (hoofd Marketing, Sales en Service bij Mercedes-Benz): “Bij de ontwikkeling van de Actros L hebben we bijzondere aandacht besteed aan bestuurderscomfort, veiligheid, connectiviteit en Total Cost of Ownership om in deze aspecten nog meer voordelen voor onze klanten en hun chauffeurs.” Hij zei dat de dialoog met hun klanten hen heeft onthuld wat bedrijven en hun chauffeurs willen in hun vrachtwagens. Dit was de inspiratie voor het nieuwe vlaggenschip dat in november 2021 in productie gaat.

Wat onderscheidt de Actros L?

Verbetering van het bestuurderscomfort dankzij hoogwaardige uitrusting

Het interieur van de bestuurderscabine is uitzonderlijk ruim. De varianten GigaSpace, StreamSpace en BigSpace zijn 2,5 m breed. Hij heeft ook geluids- en warmte-isolatie die ervoor zorgt dat ongewenst geluid buiten blijft, waardoor de bestuurder zich beter kan ontspannen.

Laten we de nieuwe LED-koplampen niet vergeten, die een betere verlichting van de weg bieden. Als het donker is, bieden ze een extra veiligheidsmaatregel. Bovendien zijn LED-lampen energiezuiniger omdat ze langer meegaan en zijn ze energiezuiniger dan de vorige xenonkoplampen. Ze hebben er alles aan gedaan om het welzijn van lange afstandsbestuurders te verbeteren. Van comfortabele matrassen tot een lagere zitpositie, stijlvolle stoelhoezen en het voelbare achterpaneel in de cabine.

Veiligheidsmaatregelen

Mercedes streeft ernaar om veilig vervoer te realiseren, en de Actros L heeft grote stappen gezet om dit doel te bereiken. De spiegelcamera's, rijstrookassistenten en naderingsassistenten zijn hier een duidelijk bewijs van. Ze hebben ook een Sideguard Assist die niet alleen de bestuurder waarschuwt, maar ook remt. Het helpt een mogelijke aanrijding te voorkomen. Ze hebben verschillende hulpsystemen die erop gericht zijn de bestuurder te ondersteunen en de veiligheid te allen tijde te vergroten.

Connectiviteit

Deze truck wordt ook geleverd met een indrukwekkend intelligent cruise- en transmissiesysteem: de Predictive Powertrain Control (PPC). Zeg vaarwel tegen onnodig schakelen, accelereren en remmen. Bovendien vermindert PPC het brandstofverbruik met 3% op snelwegen en kan het oplopen tot 5% op landelijke wegen. De multimediacockpit helpt de bestuurder om een zo economisch mogelijke rijstijl aan te nemen.