Vergaderen doe je op een juiste locatie

Vergaderen doe je op een juiste locatie

31 mei 2019 0 Door Berend

Wanneer je samen met collega’s wilt gaan vergaderen, of er iets besproken moet worden, wil je dit in een nette ruimte kunnen doen. Wanneer je iets organiseert, komen er misschien ook mensen van buitenaf de vergadering bijwonen. Nu is het natuurlijk niet ideaal om op het kantoor te gaan vergaderen, wanneer andere collega’s gewoon aan het werk zijn. In dit blog bespreken we de meest ideale plekken om te vergaderen met collega’s, mensen van buitenaf of om een bespreking te houden met klanten.

Een vergadering met een klant

Werk je in een business to business bedrijf? Dan is is het van belang om klantcontacten goed te onderhouden. Nu is het in de eerste maanden wel eens een goed idee om de klant op de werkplek te laten komen, maar later wil je misschien toch iets formeler een gesprek aangaan. Voor dit soort gesprekken is het handig om een geschikte locatie te zoeken om alle zaken rustig te kunnen bespreken.

Wanneer je een klantgesprek juist op een informele manier wilt ondergaan, is het een idee om te gaan lunchen met de klant of genodigde. Tijdens een lunch bespreek je de plannen en trakteer je bijvoorbeeld op de lunch om te laten zien dat je blij bent met de persoon als klant.

Vergaderlocatie Utrecht

Voor groot opererende bedrijven is het soms lastig om een geschikte locatie te vinden. Klanten die zich bevinden aan de andere kant van Nederland bijvoorbeeld. Het is niet ideaal als een bedrijf bijvoorbeeld 2,5 uur moet rijden voor een vergadering. Utrecht ligt erg centraal en zou een perfecte uitgangspositie zijn om een vergadering te plannen. In een rustige zaal, een vergaderkamer in een hotel of een collegezaal kun jij je praatje houden.

Klant is koning, toch?

Dit is meestal wat boven alles staat bij ieder bedrijf, de klant is koning. Als bedrijf wil je het beste voor de klant en een goede relatie onderhouden. Laat de klant niet 2,5 uur reizen maar zorg voor een geschikte locatie. Hiermee toon je interesse en laat je zien dat ook jij de klant met open armen wilt ontvangen. Gezamenlijk reizen jullie naar de gekozen locatie om alle zaken te bespreken.

Kies wat het juiste is voor de klant. Voor een formele bespreking waar veel zaken aan bod komen is een vergaderlocatie zeer geschikt. Zo is het handig om een vergaderlocatie in een centrale stad als Utrecht te kiezen. Wanneer je zelf echt iets van jouw bedrijf wilt laten zien en de resultaten wilt bespreken, is het ook helemaal niet verkeerd om de klant langs te laten komen in jouw pand. De klant krijgt hierdoor een indruk van de werkwijze, wat vele voordelen met zich mee kan brengen. Wanneer je dit, én de bespreking goed laat verholpen, zul je een erg sterke klantrelatie opbouwen!