Versla je verslaving

Versla je verslaving

24 maart 2019 0 Door Berend

Een groot deel van de wereld is wel ergens aan verslaafd. De één wil alcohol, seks, videogames etc. maar de meest voorkomende is misschien toch wel roken, zeker in het westerse deel van de wereld. Al vanaf jonge leeftijd wordt ons verteld dat dit slecht is, dat is ook zo, en toch vallen we er vaak in. Dan komt er bij een hoop mensen op een gegeven moment een keerpunt waar ze beslissen dat ze willen stoppen. Dit gaat niet zonder slag of stoten en er zijn honderden trucjes voor. In deze blog vertel ik je over een paar van die tips en trucs. Lees je mee?

Nicotine stickers

Natuurlijk moeten ze hier even genoemd worden, de welbekende stickers. Vroeger waren dit vierkante witte plakkers maar tegenwoordig zijn ze doorzichtig en zal je er dus niet gek uitzien met één of twee hiervan op je armen. Bedenk wel dat je moet afbouwen. Nicotinestickers moeten geen vervanging worden, dan heeft het geen zin en blijft je lichaam om meer vragen.

Ren je rot

Een zeer effectieve tip die veel mensen liever niet willen horen, is sporten! Door te bewegen maakt je lichaam eigen stoffen aan die ervoor zorgen dat je geen behoefte hebt aan een sigaret. En misschien zit het gewoon tussen je oren en helpt de afleiding. Dan denk je er immers ook niet meer aan.

Waterdamp is zo schadelijk niet

Voor de mensen die willen minderen of die want ontmoedigd zijn geraakt door eerdere pogingen om te stoppen, is de vaporizer een goede uitkomst. Een vaporizers is eigenlijk een soort sigaret die in plaats van verbrand, verdampt. Dit is minder schadelijk voor je eigen lijf en de omgeving. De vaporizer is een goede uitkomst als eerst wilt minderen of gewoon wilt roken maar met zo min mogelijk schade, voor zover dat bij roken mogelijk is. Daarnaast kan je voor vaporizers ook voor smaakjes kiezen die nog eens lekker ruiken ook!

Ouderwetse hulpmiddelen

Dan zijn er nog ouderwetse hulpmiddeltjes die niet voor iedereen werken en daarom is het belangrijk om uit te zoeken wat precies maakt dat je naar een sigaret grijpt. Voor de één volstaat een lolly of een tandenstoker omdat ze gewend zijn iets in hun hand of mond te hebben. Voor de ander zijn die nicotinestickers dus een uitkomst. En voor weer een ander deel van de mensen werkt de ‘cold turkey’ methode het beste, gewoon stoppen. Niet afbouwen, alles weggooien en volhouden. Maar welke je methode ook kiest, je moet in ieder geval wilskracht en een ruggengraat hebben.