Wat je dit jaar in je kast moet hebben

Wat je dit jaar in je kast moet hebben

28 februari 2021 0 Door Berend

Er zijn zo van die kledingitems die iedereen in zijn of haar kast moet hebben. Een setje simpele gympen bijvoorbeeld. Maar die musthave items veranderen natuurlijk ook met de tijd. In deze blog vertel ik je wat je in 2021 sowieso in je kledingkast moet hebben en waarom. Lees je mee?

Zwart en wit

De basis is belangrijk. Je kunt maar beter te veel witte en zwarte shirts in je kast hebben dan te weinig. Een wit of zwart shirt staat altijd goed boven een broek met een print. Dit maakt het geheel rustiger. Maar het is ook ideaal voor deze tijd van het jaar waarin het weer zich gedurende de dag enorm kan afwisselen. Zo draag je een simpel shirt ook onder een trui, en die trui kan je weer uittrekken als het te warm is.

Breken doen we met blauw

Maar zwart op zwart of wit op wit is natuurlijk saai en alhoewel ik wel vind dat je een zwarte jeans in je kast moet hebben, vind ik ook dat een blauwe niet mag ontbreken. Denim hoort namelijk bij 2021. Eind vorig jaar maakte het al zijn opmars nadat we het materiaal een poosje uit het oog verloren zijn. Een blauwe jeans breekt een outfit op zonder dat het de intentie van de outfit verandert. Denim jeans breken alleen de kleur op maar zorgen er nog steeds voor dat een outfit er gemakkelijk en casual uitziet.

Extra accessoires

Less is more, zeggen ze. Dit jaar ligt dat iets anders als het gaat om accessoires. Pak uit wat dit betreft, oorbellen, petjes, zonnebrillen. Accessoires zijn de perfecte toevoeging voor anders, eerdergenoemde, saaie outfit. Ook accessoires kunnen een outfit waar weinig in gebeurt opbreken of interessanter maken. Een soort minimalistische balans. Ga jij voor een oogverblindend mooi horloge of hang je liever een zilveren oorbel aan je oor?

Maak het jezelf makkelijk

Wat je ook in je kast hebt hangen, zorg altijd dat dit kleding is waar jij je gemakkelijk in voelt. Dat is uiteindelijk het belangrijkste. Maar daarnaast raad ik wel aan om, als het kan, te investeren in de kwaliteit van je kleding. Zo gaat je kleding langer mee en dat is vaak goedkoper op de lange termijn maar daarnaast zit goede kleding ook vaak lekkerder. Het blijft langer mooi en de stoffen geven in bijna alle gevallen een fijner gevoel op de huid. Denk bijvoorbeeld aan strijkvrije overhemden. Even investeren, goede kwaliteit en het is nog makkelijk ook.

Wie mooi wil zijn, hoeft helemaal geen pijn te lijden.