Werken als developer, iets voor jou?

Werken als developer, iets voor jou?

29 maart 2021 0 Door Berend

Veel mensen zijn momenteel op zoek naar een nieuwe baan. Zij kunnen door reorganisatie niet bij hun huidige werkplek blijven, zijn net klaar met een studie en op zoek naar een startersfunctie of zijn simpelweg toe aan een carrièreswitch. Het kan een flinke uitdaging zijn om je goed te oriënteren op de arbeidsmarkt. Je wilt natuurlijk geen overhaaste beslissing maken en voor iets gaan dat goed bij jouw functieprofiel past, maar vaak is er ook sprake van enige tijdsdruk. Je weet bijvoorbeeld dat je contract binnenkort afloopt en moet een baan hebben om je maandelijkse vaste lasten te kunnen betalen. Hier lees je meer over de functie developer.

 

Wat doe je als developer?

Als webdeveloper houd je je bezig met de technische kant van een applicatie, website of programma. Je zorgt voor de verbinding die nodig is tussen het design en de programmatuur om het te laten functioneren. Binnen webdevelopment zijn er verschillende gebieden waar je je verder op kunt specialiseren. Met jouw technische en creatieve inzet ben je bezig met programmeren, redigeren en presenteren. Je werkt de wensen en eisen van de opdrachtgever voor zover mogelijk en maakt de website of app hierbij zo aantrekkelijk mogelijk voor de eindgebruiker. Een mooie, solide lay-out, aangevuld met dynamische elementen en gebruiksvriendelijke interface is voor jou appeltje eitje. Het is belangrijk dat je de mogelijkheden van alle systemen goed kent en kunt inschatten zodat je de website of app op rolletjes kunt laten lopen. Zo ben je steeds bezig om je aan de veranderende voorwaarden en mogelijkheden aan te passen voor optimaal resultaat.

 

PWA

Als pwa developer krijg je te maken met Progressive Web Apps. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van apps en e-commerce. Een PWA gaat veel verder dan een doorsnee webshop en biedt veel voordelen ten opzichte van native apps. Het combineert namelijk de functionaliteiten van een native app met die van de webshop. Daarnaast is een PWA niet afhankelijk van een besturingssysteem en kunnen klanten de webshop al vanaf de homescreen van hun telefoon openen. Ideaal dus! Als PWA developer werk je aan de hand van de wensen die een opdrachtgever bij je neerlegt. Je krijgt hierbij ongetwijfeld te maken met b2b webshop magento. Dit is een bekende aanbieder van software voor webshops en echte voorloper als het gaat om integratie van webshops en PWA. Om jouw kansen als developer steeds meer te vergroten is het aan te raden je in een van deze, of meerdere, vakgebieden te specialiseren. Zo weet de opdrachtgever zeker dat hij bij jou aan het juiste adres is en kun je hem goed helpen.